'Onze nieuwe huisvesting nodigt gewoon uit tot meer bewegen.'

Ronald van Ombergen - Directeur Sportbedrijf Rotterdam

Sportbedrijf Rotterdam

Zuidplein, Rotterdam

Kantoor

ca. 900 m2

Projectmanagement en huisvestingsadvies

Uitdaging

Rotterdam kent meer dan 300 sportaccommodaties binnen haar gemeente. De gemeente heeft besloten het beheer en exploitatie van deze accommodaties te privatiseren in een zelfstandige B.V., te weten het Sportbedrijf Rotterdam. Het doel? Meer sport voor dezelfde euro en sportparticipatie verhogen.
Er was een zeer korte realisatieperiode en op het laatste moment moest de verhuizing iets uitgesteld worden aangezien de nutsvoorzieningen niet tijdig gerealiseerd werden. De flexibiliteit van alle betrokkenen was prijzenswaardig.

Aanpak

Na een verkennend proces heeft men gekozen om een kantoor te realiseren in het Zwembadcentrum Rotterdam (Hart van Zuid), een nieuwe premium accommodatie die men zelf in beheer heeft. Een ideale match voor het Sportbedrijf Rotterdam!

For Real heeft allereerst de wensen en eisen van het Sportbedrijf Rotterdam opgehaald in de organisatie en vertaald naar een programma van eisen. Vervolgens is het kantoor ontworpen en heeft For Real het Sportbedrijf Rotterdam vertegenwoordigd tijdens de turnkey realisatie (door een combinatie van Heijmans en Riederwaard CV) van het kantoor.

Resultaat

Het kantoor is opgeleverd in mei 2018. Het is een prachtig sportief geheel geworden. Zo komen er meerdere sportvelden terug als thema in de vergaderzalen en is er een échte sportvloer met bijbehorende belijning gerealiseerd. Al met al belichaamt het kantoor de kern van deze nieuwe organisatie.

REAL STORIES

We zijn trots op onze opdrachtgevers en onze projecten. Daarom willen we ons verhaal delen