'For Real is echt de bruggenbouwer tussen al

de partijen en dat doen ze geweldig.'

Melissa Ablett - General Manager CIC Rotterdam

CIC Rotterdam

Stationsplein, Rotterdam

Kantoor

ca. 4.000 m2

Projectmanagement 

Uitdaging

Cambridge innovation center (CIC) opende in september 2016 de eerste 4.000m2 creatief vormgegeven kantoorruimte welke zij verhuren aan innovatieve startups, gevestigde bedrijven en investeerders. Dit was een enorm succes dat er 6 maanden na de opening gestart is met het ontwerp van de tweede 4.000m2 in het Groothandelsgebouw. Aangezien de vraag om nieuwe ruimtes enorm was, diende er snel gehandeld te worden. 

Aanpak

For Real stuurde het internationale projectteam, waarin de opdrachtgever en lead architect vanuit USA, lokale CIC-vertegenwoordiging en Kraaijvanger als lokale architect zitting hadden aan. Er is een geheel nieuw ontwerp gemaakt ten opzichte van de reeds geopende ruimte. Vervolgens is het ontwerp verder uitgedetailleerd met het bouwteam en is de realisatie in een korte 4 maanden uitgevoerd.  

Resultaat

Er is een totale nieuwe beleving gerealiseerd in een zeer korte periode en in januari 2018 zijn de eerste kantoren in gebruik genomen. De combinatie van de organische ontwerpstructuur, het interieur en het toegepaste groen maken een rondje door deze tweede fase tot een waar avontuur.

In juni 2018 is For Real gestart met de volgende 2.500m2 voor CIC te realiseren. 

REAL STORIES

We zijn trots op onze opdrachtgevers en onze projecten. Daarom willen we ons verhaal delen